De Pastorie

Logeerhuis

Welkom

Even op adem komen? Tijd voor een time-out? ‘Logeerhuis De Pastorie’ in Arnhem (Schaarsbergen) is een gastvrij huis, waar mensen een tijdje kunnen verblijven om er even tussen uit te zijn. Misschien ben jij die mantelzorger die er niet altijd aan toe komt ook tijd voor jezelf te nemen. Of je hebt gewoon even teveel hooi op je vork genomen. Of je kent iemand voor wie dit op gaat. In De Pastorie is iedereen van harte welkom die zich hierdoor aangesproken voelt. Hier vind je een plek om op verhaal te komen. Een team van gastvrouwen biedt, indien nodig en gewenst, een luisterend oor en ondersteuning.

Woonkeuken
badkamer

De pastorie

‘Logeerhuis De Pastorie’ bevindt zich op de tweede verdieping van de pastorie van de Protestantse Gemeente te Schaarsbergen, een monumentaal herenhuis uit 1869, gelegen naast de kerk en het dorpshuis. Op deze verdieping is een zeer ruime en comfortabele logeergelegenheid gerealiseerd, bestaande uit: twee slaapkamers, elk voorzien van twee eenpersoonsbedden met dekbedden een woonkeuken (met gasfornuis, koelkast, afwasmachine en combimagnetron). een badkamer met douche en twee wastafels, een apart toilet en een zithoek.
Het logeerhuis bevind zich op de tweede etage.
Vanuit alle ruimtes heeft men vrij uitzicht op de natuur. Bij mooi weer kan gebruik gemaakt worden van een terras achter de pastorie.

Tarieven

Van de gasten wordt een tegemoetkoming in de kosten gevraagd van: € 35,- per nacht, exclusief BTW, inclusief beddengoed en handdoeken Gasten die wat langer willen verblijven betalen een weektarief van € 210,-. Wanneer twee personen een kamer delen wordt € 45,- per nacht in rekening gebracht en is het weektarief € 275,-.

Na reservering ontvangt men per mail een bevestiging en factuur die, uiterlijk 2 dagen voor aankomst moeten worden voldaan door overmaking van het verschuldigde bedrag op rekeningnummer NL57RABO0119920905 ten name van Stichting ‘De Pastorie’ Arnhem.

Pastori 54
voor

Omgeving

‘Logeerhuis De Pastorie’ ligt midden in de natuur aan de rand van de Hoge Veluwe en aan vele fiets- en wandelroutes en ruiterpaden. Op loopafstand bevindt zich manege Mansour, Arnhems Oorlogsmuseum 40-45, de entree van Nationaal Park De Hoge Veluwe en een pannekoekrestaurant. Op fietsafstand een bakkerij, andere eetgelegenheden, het centrum van Arnhem, Burgers’Zoo, het Nationaal Openluchtmuseum en vele andere bezienswaardigheden.
Voor de deur stopt een bus die u twee maal per uur rechtstreeks naar het centrum van Arnhem en het NS station brengt. De snelwegopritten van de A50 en A12 zijn op korte afstand.  (routeplanner en 9292)

Team van vrijwilligers 

Wij werken met een team van vrijwilligers die zich allen verbonden voelen met de doelstellingen van de stichting.

Mocht u tijdens uw verblijf behoefte hebben aan een luisterend oor, een goed gesprek of praktische adviezen, dan kunt u altijd een beroep op een van de leden van het team. Wees welkom in ‘Logeerhuis De Pastorie’.

Stichting “De Pastorie”

Stichting “De Pastorie” is opgericht op 25 april 2013 en heeft als doel het verlenen van tijdelijk onderdak en opvang, alsmede van (geestelijke) begeleiding en steun aan mensen die om welke reden dan ook dit nodig hebben. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het inrichten van een deel van de pastorie van de Protestantse Gemeente te Schaarsbergen, eigendom van de kerk, als gastenverblijf, het bieden van (geestelijke) begeleiding. Bijvoorbeeld aan familieleden van cliënten in de (verslavings)zorg en mantelzorgers, al dan niet door middel van een verblijf in de pastorie. De stichting beoogt niet het maken van winst.
 De gelden die nodig zijn om de pastorie geschikt te maken worden extern geworven bij fondsen, instellingen, serviceclubs en particulieren. De exploitatie van het gastenverblijf zal worden bekostigd uit de betalingen voor overnachtingen en giften. Het vermogen wordt beheerd door het bestuur van de stichting en kan alleen worden besteed aan het doel van de stichting. Jaarlijks zal een inhoudelijke en financiële verantwoording worden gepubliceerd. Hierin zullen de balans, de staat van baten en lasten, voorzien van een toelichting, zijn te vinden. Alle medewerkers van de stichting zijn vrijwilligers. 
Het bestuur bestaat uit drie personen:

Marcel Bax, voorzitter
Leo Uijl, secretaris
Henny Roelofsen, penningmeester

pastorie