Previous slide
Next slide

13 Februari – Ds. Madelief Brok

Vorig jaar ontmoette ik Michiel Vanhoecke, jullie dirigent en organist, bij de Remonstranten in Doesburg. Via hem kreeg ik de vraag of ik ook eens wilde voorgaan bij de Protestantse gemeente in Schaarsbergen. Een spannende vraag want voor mij het is de eerste keer dat ik voorga in een PKN-gemeente. Mijn naam is Madelief en ik ben opgegroeid in Amersfoort in een katholiek gezin. Ik studeerde antropologie en deed een opleiding aan de toneelacademie van Maastricht. Na ruim tien jaar onderwijs en verschillende theaterprojecten ging het toch weer kriebelen. Ik koos voor het traject aan het Remonstrants Seminarium in combinatie met een master Theologie aan de VU. Op het moment zit ik in de laatste fase van de studie.

Mensen vragen mij wel eens, wilde je opeens predikant worden? Nee, dat was niet opeens. De ‘ja’ in mij is steeds groter geworden en het voelt als een waardevol proces. Alvast enorm bedankt dat ik bij jullie verder mag oefenen en leren. Deze zondag lezen we een gedicht van de dichteres Lieke Marsman en uit Exodus 3: “En trek je sandalen uit, want de grond waarop je staat is heilige grond.”


Ouderling van dienst: Else van Setten
Lector: Hanneke Luiten
Organist: Michiel Vanhoecke

1e Collecte:
voor de diaconie over te maken op: NL51RABO0303918276 tnv Diaconie


2e Collecte:
voor het onderhoud van gebouwen en terreinen: NL91RABO0303919981 tnv P.G. Schaarsbergen

Dorpskerk schaarsbergen

Vul uw gegevens hieronder in.

Ga naar de inhoud