Previous slide
Next slide

7 Maart – Ds. hette Domburg

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=vT52Pnc7RTg[/embedyt]

Voorganger: ds Hette Domburg

Ouderling van dienst en lector: Greet Meijer

Muziek: Michiel Vanhoecke (orgel)

Camera en montage: Joop Bal

Schriftlezingen: Johannes 14: 1-7 en 8-14

 

Op het ‘spoor van liefde’ door het evangelie van Johannes, zijn we vandaag aangekomen bij het begin van de afscheidsrede van Jezus. Hij noemt zichzelf hierin ‘de weg, de waarheid en het leven’. Over die weg gaat het vooral vandaag. En dan ook over het leven.

Voor de kinderen is er een klein filmpje rond ‘logeren’. Dat past bij de uitspraak van Jezus, dat hij voor hen een plaats zal klaarmaken in het huis van zijn Vader.

Ook is er een filmpje over het voorjaarsproject in Zuid-Afrika.

 

1e collecte: voorjaarsproject ‘Above the line’ van Zingela Ulwazi in Zuid-Afrika.

 

Met dit project in township Acornhoek worden vrouwen geholpen om hun gezinsinkomen Boven de Grens van extreme armoede te brengen. Zij leren een moestuin aan te leggen op basis van permacultuur zodat zij verse, gezonde groenten kunnen verbouwen om hun gezin te voeden. Daarnaast leren de vrouwen hoe ze een eigen bedrijfje kunnen opzetten om hun extra groenten te verkopen in hun eigen omgeving.

Door Covid 19 moest ook daar de werkwijze worden aangepast; van groepslessen naar individuele huisbezoeken en korte videolessen via een whatsapp-groep. Daarin kunnen de vrouwen ook de successen en uitdagingen van hun tuin of hun bedrijf met elkaar delen. In maart hoopt men de groepslessen, met 1,5 m afstand, te kunnen hervatten.

Niet alleen daar, maar ook hier zorgt Covid voor beperkingen. Zo missen wij dit jaar voor het project de opbrengsten van de sobere maaltijd en de boekenmarkt. Wij hopen daarom vandaag op uw gulle gift om deze moedige vrouwen te helpen boven de grens van extreme armoede te komen.

Meer informatie vind u via https://zingelaulwazi.org.za/project/permaculture-training/

U kunt uw gift direct digitaal overmaken naar: NL51 RABO 0303 9182 76 t.n.v. Diaconie Kerk Schaarsbergen o.v.v. voorjaarsproject

 

2e collecte is voor de kerk en het onderhoud van de gebouwen. U kunt uw gift direct digitaal overmaken naar: NL91 RABO 0303 9199 81 t.n.v. CvK Kerk Schaarsbergen

Dorpskerk schaarsbergen

Vul uw gegevens hieronder in.

Ga naar de inhoud