Vorige slide
Volgende slide

Cursus Vieren

Open kennismaking met het christelijke geloof

Voor wie nieuwsgierig is naar de grote vragen van het leven en het christelijke geloof, is er in de komende maanden de cursus Vieren bij de Dorpskerk.

De cursus Vieren is een open en vrije kennismaking met het christelijke geloof. De cursus steekt in bij de christelijke feestdagen, zoals Kerst, Pasen en Pinksteren. In zeven ontmoetingen leren de deelnemers de achtergrond van deze feesten kennen, ze spreken hierover door en ze onderzoeken de betekenis en levenswijsheid van deze feesten. De cursus gaat van start op 30 november.

Samen met gespreksleider, dorpsdominee Theo Pieter de Jong, duiken de deelnemers in grote levensvragen, zoals: Hoe vind je verdieping als je leven druk is? Waarom vieren we Hemelvaart? Hoe leef je ten volle? Wat geeft je kracht om door te gaan als het tegenzit? Aan de hand van interessante video’s, overzichtelijke informatie en kleine oefeningen onderzoeken de deelnemers welke weg zij hiermee zelf willen gaan. Openheid en respect voor elkaars mening staan voorop.

De cursus Vieren staat voor mooie ontmoetingen, diepe gesprekken en gezelligheid. De deelnemers delen enkele keren een maaltijd met elkaar en praten door over het leven, het christelijke geloof en hun eigen keuzes.

Deelname aan de cursus is gratis. Meer informatie is te vinden op www.dorpskerkschaarsbergen.nl , of bel ds. Theo Pieter de Jong, 06 57673824,  dominee@dorpskerkschaarsbergen.nl
Aanmelden is fijn maar niet noodzakelijk. 

De avonden zijn in het Dorpshuis, Kemperbergerweg 804 en starten steeds om 20.00 (inloop met koffie vanaf 19.45) en duren tot 21.45 uur. De overige data zijn 21 december, 15 februari, 6 maart, 21 maart, 1 mei en 16 mei.  Het is geen probleem als de eerste avond gemist is, of om later nog een paar avonden te missen.

Van harte uitgenodigd en aanbevolen!

 

Dorpskerk schaarsbergen

Vul uw gegevens hieronder in.